Full Ceutanázia (Video, képek)

Békési Zoli slammer, művészi álnevén Zebulon Dudora megkérdezett sokunkat; segítenénk-e neki elkészíteni Full Ceutanázia című dalához a zenei kisfilmet?! Időnként előfordul, hogy olyan felkérésnek is eleget tesz az ember amivel nem tud azonosulni. Ilyenkor vagy a zene, vagy a szöveg tér el az ízlésünktől, világnézetünktől. A Full Ceutanáziát meghallgatva nem volt kérdés, hogy csatlakozok és részt veszek az alkotásban! Nem ez volt az első alkalom és vélhetőleg nem is az utolsó…

Zoli szövege elgondolkodtató, provokatív, vitaindító lehet. Persze hogy e célt elérje, végig kell hallgatni a darabot aztán indulhat az adok-kapok. Mert a vita ideje szerintem nem járt le!

A helyszínt Zoli és a klipet rendező Fogarasi Gergő a Lámpás pincerendszerében vélte megtalálni. Zegzugaival nehéz terep ez az operatőrnek, aki kezében a stabilizátorra szerelt kamerával hátrafelé halad az énekes előtt… A végeredményt látva választásuk teli találatnak bizonyult. A „föld alatti” helyszín remekül passzol a dalszöveg kritikai éléhez.

Nem számoltam, de legalább 40 ember dolgozott azon hogy a linken utazó klipet megnézhesd. Ez egy közösségi film, eszközökben, világításban, időben és anyagi lehetőségekben szerényen, azonban közös szándékkal és akarattal erősen megtámogatva!

Nézz bele a görbe tükörbe Te is, és gondolj, gondolj, gondolj!

Baricsa Orsi remek fotói a forgatáson készültek: