Partitúra

Régen nem írtam semmiről semmit. Idő híján. A Partitúra című tv műsor elrajtolt, temérdek tennivalót pakolva a hátunkra. Az előkészítést is beleértve három hónapja dolgozunk. Novák Peti rendezi a sorozatot, felkérésére én viszem a képi részt, és a Popup szabdalja műsorrá a felvetteket. Két kamerával (Sony A7III) és egy rakás objektívvel indulunk a csatába. Meghatározásunk szerint zenei road movie a műfaj, amelynek részeit két műsorvezető, az operaénekes-világsztár Miklósa Erika, és az élő zeneműtár Dr. Batta András társaságában élvezhetjük. 

Az 50 perces epizódok leforgatására kettő, ismétlem, két napunk van, ami pont arra elég hogy a músor a látott minőségben megjelenjen előttetek:

Partitúra Pécs

Sosem ismétlünk, elsőre átmennek a dolgok. Ennek két oka van, az egyik hogy jó a csapat, a másik szerint: a felvett cucc akkor is jó, ha nem… Ilyen az ha szorít az idő. Tartalmas, kövérre stafírozott napok ezek. Jutalmuk kellemes fáradtság, öröm, ha sikerült egy-egy pillanatot jól elkapni, olykor bosszúság ha nem…

Kicsit tartottam a feladattól, ez az első alkalom hogy irányítanom kell a képi alkotás teljes folyamatát. Szerencsém van Gáspár László-Gazsival, segítőkész és jó zenéket hallgat…Ő formálja a fényeket a kezem alá. A másik kamerán Kolba Bence és Újvárosi Márk válltják egymást. Márk egyben a músor vágója is, Orsi és mellettem. Novák Peti rendezőként szabad kezet ad, hangulatokat fest le, amiket megpróbálok előhívni. Kisérletező, szabályokat olykor felrúgni képes kapcsolat a miénk. 

Nagyvonalakban a fentiek miatt tűntünk el a képből mostanság. Néhány fényképet megosztok most veletek, java részt, – ha nem az összeset – Lőrinczy Lia, tehetséges kollegína lőtte.