Wahorn András esete a fehérneműkkel – Bëlga-klipforgatás

Adott egy kellemes sodrású, a Bëlgától megszokott, vicces dal (Egyszer fent), aminek a videoklipjéhez szabad kezet kaptunk. Utólag úgy érezzük, lett volna benne még muníció, de azért így is kihoztuk belőle, amit lehetett. De hogy került női melltartó Wahorn András szaxofonjába?

A videoklip határozottan az egyik kedvenc műfajunk, akkor pedig pláne, ha az egy olyan csapatnak készül, akiknek a koncertjein egyébként is szívesen csápolunk. A Bëlga pont ilyen, ráadásul sosem gondoltuk volna, hogy egy hozzájuk hasonlóan menő zenekar ennyire szabad kezet ad. Nagyon jólesett a bizalmuk, és kölcsönösen elégedettek voltunk a végeredménnyel, viszont hónapokkal később sokkal mélyebb értelmet nyert számunkra a szöveg, rétegek hámlottak le, ezért bevallása szerint Andris ma már jóval komolyabbra venné a videó hangvételét.  Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk büszkék a klipre.

Külön hálát adunk az égnek, hogy Wahorn Andrással dolgozhattunk, aki a forgatás alatt folyamatosan mosolyt csalt az egész stáb arcára. Emlékeink szerint az ő ötlete volt, hogy női alsóneműket varázsoljon elő a hangszeréből. Még szerencse, hogy a forgatás helyszínéül szolgáló Fotoking műtermétől csak egy saroknyira lakott a Galó család, és Betti a világ legbohémebb nője készséggel segített előteremteni a szükséges darabokat.